Pogosta vprašanja

Kaj vse potrebujem za financiranje vozila?

Za financiranje vozila potrebujete:

- Plačilne liste za zadnje 3 mesece
- Bančne izpiske za zadnje 3 mesece
- Osebni dokument
- Vozniško dovoljenje
- Davčna številka
- Bančna številka

Več o kreditu ali lizingu si lahko pogledate z klikom na zavihek "financiranje".

Ali je obročno odplačevanje možno za tujce?

Obročno odplačevanje za tujce je na voljo v obliki lizinga s 30% pologom od prodajne cene vozila. Doba financiranja ne sme biti večja od dobe bivanja-velja za tujce z začasnim bivanjem (npr. če imate bivanje veljavno za 1 leto, ne morete dobiti financiranje za 2 leti). Tujci z stalnim bivanjem lahko pridobijo tudi največjo dobo financiranja. Od dokumentacije potrebujete:

- Plačilne liste za zadnje 3 mesece
- Bančne izpiske za zadnje 3 mesece
- Osebni dokument
- Vozniško dovoljenje
- Davčna številka
- Bančna številka
- Potni list
- Potrdilo o bivanju

Ali jemljete vozila v račun?

V kolikor kupujete avtomobil in starega ne potrebujete več, obstaja dogovor odkupa. Mnogo naših strank želi oceno vozila preko telefonskega pogovora, vendar je to neizvedljivo. Za natančno ponudbo predlagamo, da se oglasite z vozilom do našega prodajnega prostora.

Kako poteka registracija oz. prepis vozila?

Kadar se odločite za nakup vozila iz naše zaloge, vas vodimo skozi celoten proces registracije/prepis vozila. Osnova za registracijo oz. prepis je račun o kupljenem vozilu. V kolikor ima vozilo veljaven tehnični pregled se skupaj zapeljemo do najbližjih tehnični pregledov, kjer uredijo postopek prepisa o. registracije. Tam predložimo račun, osebni dokument in zavarovalno polico (v kolikor že imate sklenjeno). V primeru, da še nimate zavarovanja, ga lahko sklenete ob registraciji (večina tehničnih pregledov nudi zavarovanja vozil kot dodatno storitev). Opravi se postopek spremembe lastništva in registracije avtomobila. Ostane še samo plačilo. Ob registraciji plačamo: cestni sklad oz. letno dajatev, 2 novi tablici, spremembo lastništva, tehnični pregled (v kolikor ni veljaven) in zavarovanje (v kolikor nimate predhodno sklenjeno).